מילון מושגים

Perplexity הוא מנוע חיפוש המבוסס על בינה מלאכותית שהושק בשנת 2022, הרבה לפני שהחלה המהפכה של הבינות המלאכותיות. עם תחילת המהפכה, הוא שדרג את היכולות שלו תוך התבססות על הצ'אט החינמי GPT 3.5. המשיכו לקרוא על מנוע חיפוש זה ואיך הוא יכול לסייע לכם. מהו Perplexity? Perplexity הוא מנוע חיפוש מבוסס בינה מלאכותית שיודע לענות על שאילתות בשפת אנוש טבעית…
מיסטרל AI הוא מודל שפה בקוד פתוח, זמין ללא הגבלה ברישיון תחת Apache 0.2. הוא נגיש לכל מי שמעוניין לבצע בו שימוש, בין אם מדובר באנשים יחידים או בחברות גדולות בתעשייה. עצם העובדה שמדובר במודל בקוד פתוח, הוא משנה את כללי המשחק עבור כלי AI אחרים, במיוחד כאשר הוגדר כפלטפורמה בעלת יכולות מתקדמות מאוד ביחס למתחרים. מודל איכותי בקוד פתוח…
בחודש דצמבר 2023 השיקה גוגל את מודל ה-AI ג'מיני וזאת במטרה להיכנס בצעדים ענקיים ודרסטיים לעולם הבינה המלאכותית ולעקוף את המתחרות החזקות כיום מייקרוסופט ו-Open AI. גוגל כבר יצאה בתחילת השנה בתגובה לצ'אט ג'י פי טי עם בארד וכעת מוציאה את השדרוג שאמור להפתיע ולהגיע לרמה של GPT4. מאמצים עילאיים להשיב לעצמם ניצחון גוגל ידועה כחברה המובילה בעולם עם מנוע…
כבר כמעט שנה שפלטפורמות הבינה המלאכותית השונות מכות גלים בכל תחום אפשרי, כאשר כל פלטפורמה מגיעה עם יתרונות ייחודיים לה. אחת הבינות המלאכותיות שרכשה לעצמה שם של כבוד היא קלוד או באנגלית Claude AI של חברת Anthropic. במאמר הבא נתעמק בפלטפורמה זו, נסביר מהי, מה מייחד אותה, מהם היתרונות שלה ומה ניתן לבצע באמצעותה. קצת על חברת Anthropic שיצרה את…
בעידן הדיגיטלי, יצירת תוכן הפך לחלק בלתי נפרד מאסטרטגיות שיווק, מעורבות במדיה חברתית וכל הקשור בכתיבה. ככל שהטכנולוגיה ממשיכה להתפתח, צצים כלים חדשים שמפשטים את תהליך יצירת התוכן. בין כל הכלים שנחשפנו אליהם בשנה האחרונה, ישנה בינה מלאכותית אחת שהכתה גלים בנוף היצירתי בשם Sora Video Generator. המשיכו לקרוא על הכלי המדהים הזה. מהו Sora Video Generator (סורה)? Sora Video…
תוכן עניינים כפי שכולכם בוודאי כבר יודעים, הצ'אט בוט המפורסם של חברת OpenAI פתח בסערה עצומה וגרם לכל האנשים מרחבי העולם להעלות לראשם שורה רחבה של מחשבות שונות ומגוונת. על כן, בניגוד לעובדה כי מדובר על טרנד המאה, רבים הם האנשים שלא באמת יודעים מה זה ChatGPT, כיצד הוא עובד, מה הוא מסוגל לעשות ולמעשה, את כל מה שבאמת חשוב…
אלגוריתמים גנטיים הם טכניקות אופטימיזציה בהשראת האבולוציה הביולוגית. הם משתמשים באוכלוסייה של פתרונות מועמדים, מתפתחים באמצעות פעולות בחירה, הצלבה ומוטציה, כדי לשפר באופן אטרקטיבי פתרונות לבעיות אופטימיזציה מורכבות, במיוחד במשימות חיפוש וכוונון פרמטרים.
אלו אסטרטגיות לפתרון בעיות או כללי אצבע המספקים פתרונות יעילים, אם כי לא בהכרח אופטימליים. הם משמשים בקבלת החלטות ואופטימיזציה, לעתים קרובות במצבים שבהם מציאת פתרונות מדויקים היא יקרה או לא מעשית מבחינה חישובית.
כוונון היפר פרמטרים הוא תהליך אופטימיזציה של פרמטרים היפר במודלים של למידת מכונה. זה כרוך בהתאמת פרמטרים כגון שיעורי למידה, גדלי אצווה וחזקות כדי לשפר את ביצועי המודל והכללה. חיפוש רשת וחיפוש אקראי הן טכניקות נפוצות לכוונון היפר פרמטרים.
הערת תמונה היא תהליך של הוספת תוויות תיאוריות, מטא נתונים או תיבות תוחמות לתמונות. זה מסייע באימון מודלים של למידת מכונה, זיהוי אובייקטים וסיווג תמונות על ידי מתן הקשר וזיהוי אובייקטים או תכונות בתוך התמונה.

הירשמו לניוזלטר שלנו

רוצים לקבל עדכונים, הנחות וחדשות על בינה מלאכותית? הרשמו לניוזלטר שלנו ותקבל עדכונים ישירות למייל !