אם נלך עשרים שנה אחורה, אף אחד לא היה מאמין שיום אחד הטקסטים שנכתוב או התמונות שניצור יתבצעו על ידי בינה מלאכותית. לפני עשרים שנה כל זה היה קשור לסרטי מדע בדיוני כאלו ואחרים. והנה, כבר שנה שלמה, מאז יציאת צ'אט ג'יפיטי 3.5 לאוויר העולם, כולנו מתנסים בבינות מלאכותיות מגוונות שמבצעות עבורנו שלל משימות, אך האם אנו יודעים מה ההבדל בניהן? במאמר הבא נסביר את ההבדלים בין שלושת הבינות המלאכותיות המפורסמות ביותר, הלוא הן: צ'אט ג'יפיטי, ג'ימיני וקלאוד.
נעים להכיר, צ'אט ג'יפיטי
צ'אט ג'יפיטי הוא הבינה המלאכותית של חברת OpenAI. בעבר, כאשר הוא לא היה מוכר, היו לו גרסאות פחות טובות ובנובמבר 2023 השיקה החברה את הגרסה החינמית המסומנת בספרה 3.5 והיא זו שפתחה את כולנו לעולמות ה-AI בשנה האחרונה והביאה לתחילתה של מהפכה.
גרסה 3.5, הגרסה החינמית היא למעשה צ'אט בוט הבנוי על מודלי שפה המאפשרים לכם לנהל שיחה עם הבוט ולקבל ממנו תשובות. התשובות יכולות להיות קצרות או ארוכות לפי מה שתבקשו מהבוט. באמצעות הגרסה החינמית תוכלו לכתוב בקלות טקסטים לא רעים בכלל, בייחוד כשמדובר בשפה האנגלית. עם זאת, הגרסה החינמית לעיתים פחות מדויקת מהגרסה בתשלום והמידע הקיים בה הוא עד שנת 2021, כך שלא תוכלו לקבל מידע מהימן מעבר לשנה זו.
באותה שנה, בחודש מרץ, השיקה החברה גרסה נוספת בתשלום המסומנת בספרה 4 והיא מודל משופר של הגרסה החינמית. גרסה זו טובה בהרבה מגרסה 3.5 והיא מסוגלת להתמודד עם הוראות יותר מסובכות, לקרוא הוראות ארוכות יותר, לנתח וליצור עבורכם טקסטים באורך של עד 25,000 מילים.
בעזרת צ'אט ג'יפיטי אתם תוכלו לקבל הסבר על מושגים, לבקש מתכונים, טיפים, פתרון בעיות מילוליות ומתמטיות, לנסח מכתבים, מאמרים, עבודות אקדמיות, לכתוב סיפורים, לכתוב ברכות, לכתוב שורות של קוד, לנהל שיחות קוליות, לבקש מידע על תמונה שהעליתם וכדומה. כמו כן, בגרסה 4, הצ'אט זוכר את הטקסטים הקודמים שלכם וניתן לנהל באמצעותו משימות ומשימות המשך.
נעים להכיר, ג'ימיני
ברגע שחברת OpenAI השיקה את הבוט שלה, מיד החברות הגדולות בניהן גוגל השיקו בינות מלאכותיות משלהן כדי לא להישאר מאחור.
גוגל הידועה כחברה שפיתחה את מנוע החיפוש הטוב ביותר בעולם, השיקה את הבינה המלאכותית BARD שהייתה דומה לצ'אט ג'יפיטי ביכולות שלה, אך עד מהרה החברה השיקה בינה מלאכותית נוספת ובעלת תכונות מפותחות בהרבה בשם ג'ימיני.
ג'ימיני היא בינה מלאכותית שנוצרה כמודל מולטי המבצע אינטגרציה עם כלים נוספים. בעזרת ג'ימיני ניתן ליצור טקסט וגם ליצור תמונות והוא פועל בכל השפות גם בעברית כולל תמיכה מלאה. בדומה לצ'אט ג'יפיטי, תוכלו לנהל איתו שיחות, לקבל פתרונות וטקסטים ברמה גבוהה.
כמו כן, כיוון ומדובר בגוגל, ג'ימיני גם פועל כמנוע חיפוש והוא למעשה מייצר מהפכה בתחום החיפוש. אם עד עכשיו הייתם מקבלים מספר עמודים ומחפשים את המידע שאתם צריכים בניהם, ג'ימני חוסך זאת עבורכם ומאפשר לכם לקבל תוצאות חיפוש ממוקדות המותאמות לבקשות האישיות שלכם.
ומהם ההבדלים הגדולים בינו לבין צ'אט ג'יפיטי? אז כיום ג'ימני מציע 3 אפשרויות: ג'ימיני פרו, ג'ימני אולטרה וג'ימיני ננו לשימוש דרך הסמארטפון. בשונה מצ'אט ג'יפיטי, הנתונים המתקבלים הינם בזמן אמת דרך האינטרנט ולא עד שנה מסוימת. כמו כן, לג'ימיני יש ממשק המאפשר לשתף תגובה, לבדוק תגובה ואף לייצא אותה לגוגל דוקס או למייל.
האם ג'ימני יותר טוב מצ'אט ג'יפיטי? הנושא עוד בבחינה של משתמשים רבים, אך אין ספק שמדובר בשחקן משמעותי שהולך לשנות את כללי המשחק.
נעים להכיר, קלאוד
קלאוד הוא בוט הפועל באמצעות מודל של אימון שפה במטרה לייעל תהליכי עבודה. לקלאוד יש יתרון משמעותי על פני הבוטים האחרים בישראל כי התקשורת שלו בעברית טובה יותר והמידע שלו מתעדכן אונליין.
קלאוד יצא במקביל לג'ימיני, במרץ 2024 על ידי חברת Anthropic. יש לו גרסה חינמית וגרסה בתשלום ועוד מספר אפשרויות בניהן: העלאת תמונה וקבלת הסבר עליה, כתיבה, חוות דעת, ניסוח של מסמכים, מאמרים ומצגות, כתיבת קוד ופתרון של שאלות לוגיות, כתיבת סיפורים, שירים וניתוח נתונים חישוביים.
באיזה מהבינות המלאכותיות כדאי להשתמש?
נתחיל מזה ששלושת הבינות המלאכותיות האלו נחשבות למומלצות מאוד והן בהחלט עוזרות במגוון משימות, בין אם מדובר בעבודה משרדית, לימודים או סתם בשביל הכיף.
כדאי להתנסות בכל אחת מהן ולהבין במה נוח לכם יותר להשתמש ואף לבצע משימות שונות היכן שאתם מקבלים תוצאה טובה יותר.